Dünya çocuklarının sağlığı Türk baba-oğula emanet

140 ülkeden, 156 kurumla bir milyon 200 bin çocuk hekimini temsil eden küresel kuruluş Uluslararası Pediatri Kurumu'nun (International Pediatric Association) IPA Direktörlüğüne tarihinde ilk kez bir Türk getirilerek geçtiğimiz yıl Kerem Hasanoğlu ‘nin atanmıştı. Bu yıl ise başkanlık seçiminde oyların %70'ni alan Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu gelecek dönem Başkanı olarak göreve başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünya çocuklarının sağlığı Türk baba-oğula emanet

Prof. Dr. Hasanoğlu geçtiğimiz günlerde her ülkenin yalnızca 1 oy hakkına sahip olduğu tüm ülkelerin katılımıyla Panama'da yapılan seçimde IPA'nın gelecek dönem başkanı olarak göreve başladı. Bu görevlendirme sonrası saygın kuruluşun iki önemli tepe noktasında iki Türk boy göstermeye başladı.

Dünyanın en önemli çocuk kuruluşlarından bir tanesinin iki Türk'e emanet olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Kerem Hasanoğlu ise birçok tebrik telefonu aldıklarını ve tebrik için arayan bakanlar ve YÖK Başkanı'na da teşekkür ettiklerini iletti.

"ÜLKEM ADINA SEVİNÇLİ VE GURURLUYUM"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER