‘Döner’le gelen fırsat

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Türkiye ziyaretinde Berlin'den 60 kilogram Türk döneri getirtip İstanbul’daki davette ikram etmesi Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 26 yıldır çözülemeyen kırmızı et ithalatı ve kanatlı eti ihracatı sorununa yeni bir boyut kazandırdı. Alman Cumhurbaşkanı’nın başlattığı döner diplomasisinin Türkiye ile AB arasında 1998 yılından beri devam eden karşılıklı ambargonun sona erdirilmesi için bir fırsat yaratacağı yorumlarını da beraberinde getirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Döner’le gelen fırsat

YILLIK 19 BİN 500 TON ET

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın başkanlığında Brüksel’e giden ve Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Tarım Diyaloğu toplantısında sektörü temsil eden Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, Bölge Temsilcimiz Erdal Fernergiz’e özel açıklamalarda bulundu. Yamanyılmaz, Türkiye’nin AB ülkelerinden yıllık 19 bin 500 ton kırmızı et ithalatının başlatılması için serbest bölgeler formülünü gündeme getirdiklerini, Türk dönerinin bu imajından faydalanarak Avrupa’dan ithal edilecek kırmızı eti işleyerek dövize çevirebileceklerini, bu sayede AB ülkelerinin kanatlı eti ithalatının önünü açmasının da sağlanabileceğini söyledi.

“AB’DEN KIRMIZI ET ALMIYORUZ, BUNDAN DOLAYI ONLAR DA BİZDEN KANATLI ETİ ALMIYOR”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER