Dijital koleksiyonerlik

Kripto paraların popülerleşmesiyle birlikte sanat dünyası yeni nesil koleksiyonculukla tanıştı. Oyun ve kripto para meraklılarının bir süredir aşina olduğu dijital sahiplik sertifikası NFT’ler 2021’de patlama yaptı. NFT’lerin piyasa hacmi 22 milyar dolara ulaşırken, bu rakamın 16.7 milyar dolarını sadece 100 NFT oluşturuyor. NFT’lere biçilen değerler ise dudak uçuklatıyor. Açık arttırmalarda 69 milyon dolara satılan NFT eserler var.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dijital koleksiyonerlik

PANDEMİ önlemleri nedeniyle müzelerin, müzayede evlerinin kapalı kaldığı bir yılın ardından NFT’ler 2021’de sanat dünyasının en çok konuşulan ürünü oldu. Sektörü izleyen DappRadar’ın verilerine göre, geride bıraktığımız yılda satışlar patlama yaptı ve piyasa hacmi 2020’deki 100 milyon dolardan 22 milyar dolara geldi. Bu rakamın 16.7 milyarını en değerli ilk 100 NFT oluşturuyor.

EN PAHALI ESER

Dünyaca ünlü 300 yıllık müzayede evi Sotheby’s geçen nisan ayında ‘Pak’ adlı sanatçının 17 milyon dolara satılan ‘The Fungible’ koleksiyonu ile NFT dünyasına giriş yaptı. Müzayede evinin 2021’deki toplam NFT gelirleri 100 milyon dolar olurken en pahalı eser unvanını 24.4 milyon dolarlık etiketiyle ‘Bored Ape Yacht Club’ kazandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER