Çok fazla gıda takviyesi alanlar, dikkat! Sağlıklı olacağım derken kendinizi zehirlemeyin... En risklisi hangisi?

Gıda takviyeleri son dönemde çok popüler. Ancak aşırı takviye alımı ölüme varan sonuçlara yol açabiliyor. İşte uzmanların uyarıları...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çok fazla gıda takviyesi alanlar, dikkat! Sağlıklı olacağım derken kendinizi zehirlemeyin... En risklisi hangisi?

Gıda takviyelerinin popülerliği son yıllarda katlanarak artıyor. ABD'de yapılan araştırmalar, yetişkinlerin yarısından fazlasının takviye aldığına işaret ediyor. Gıda takviyeleri piyasasının 2025 yılı itibarıyla 200 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor.

Birçok kişi gıda takviyelerinin güvenli olduğunu düşünüyor. Ancak İngiltere'de bulunan Hertfordshire Üniversitesi'nde toksikoloji bölüm başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Rob Chilcott'a göre, en popüler gıda takviyeleri bile aşırı alındığında ya da diğer ilaçlarla etkileşime girdiğinde tehlikeli bir hal alabiliyor.

Dahası gıda takviyeleri ilaç statüsünde olmadığından dünya genelinde sağlık bakanlıkları tarafından denetlenmiyor. Bu da kontaminasyon veya ambalajda yazılı olmayan maddelerin içerikte bulunması riskini beraberinde getiriyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER