Çin'den ABD'ye net mesaj... Kırmızı çizgiyi dünyaya duyurdu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin ziyaretinin üçüncü gününde Pekin'de Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü. Wang, ABD'yi Çin'in "kırmızı çizgileri" konusunda uyardı. Devlet Başkanı Şi Jinping de iki ülkenin "rakip değil ortak olması gerektiğini" söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin'den ABD'ye net mesaj... Kırmızı çizgiyi dünyaya duyurdu

Dışişleri Bakanı Wang, Çin-ABD ilişkilerinin istikrara kavuşmaya başladığını ancak hala "olumsuz faktörler" tarafından test edildiğini vurguladı.

Wang, "Çin ve ABD istikrarla ilerlemek için doğru yönde ilerlemeye devam mı etmeli yoksa iniş sarmalına mı dönmeli?" diye sordu.

Bir yıldan kısa bir süre içinde Çin'e ikinci ziyaretini gerçekleştiren Blinken, Cuma günü öğleden sonra Devlet Başkanı Şi ile görüşerek gezisini tamamladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER