Cilt kanserinde kişiye özel aşı

Cilt kanserinin en ölümcül türü olan melanomaya karşı dünyanın ilk ‘kişiselleştirilmiş’ mRNA aşısının 3’üncü denemelerinin yapıldığı İngiltere’de sona yaklaşıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cilt kanserinde kişiye özel aşı

Dünyada her yıl en az 132 bin insanı etkileyen ve cilt kanserleri türleri arasında en ölümcül olarak gösterilen melanoma ile şu an cerrahi olarak mücadele edilebiliyor. Cerrahi yönteme ek olarak bazen radyoterapi, ilaçlar ve kemoterapi de kullanılabiliyor. University College London Hospitals’da yapılan testlerde doktorlar aşıyı, bağışıklık sisteminin kanser hücrelerini öldürmesine yardımcı olan Pembrolizumab ve Keytruda adlı ilaçla birlikte veriyorlar. Moderna ve Merck Sharp and Dohme tarafından üretilen tedavi yönteminin, klinik deneylerde başarılı olması halinde genel kullanıma sokulacağı değerlendiriliyor.

TESTLERE DEVAM

Araştırma ekibinden Dr. Heather Shaw, aşının cilt kanseri hastalarını tedavi etme potansiyeline sahip olduğunu, bununla birlikte akciğer, mesane ve böbrek tümörleri gibi diğer kanser türlerinde de test edildiğini duyurdu. Shaw, aşının, kişiselleştirilmiş olarak, yani yapısı her bir hastaya uyacak şekilde değiştirilerek sunulduğunun altını çizdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER