CHP’den müfredata tepki ikrama teşekkür

CHP’liler yeni müfredat ve atanamayan öğretmenlerin durumuyla ilgili tepkilerini dile getirmek için Meclis’ten Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
CHP’den müfredata tepki ikrama teşekkür

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, burada yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında Türkiye’ye dayattıkları, kapalı kapılar ardında hazırladıkları ve kendi ideolojik saplantılarına hizmet edecek olan bu eğitim modelini reddettiğimizi ifade etmeye geldik” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş da bakanlığın tartışmaya açtığı yeni müfredatı çağdışı bir eğitim manifestosu olarak nitelendirirken, eğitimin yazboz tahtasına çevrildiğini savundu ve “AKP iktidarında eğitim niteliksizleştirildi, piyasalaştırıldı ve dinselleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve kadroları eğitim için bir beka sorunu haline gelmiştir” diye konuştu.

BAKANLIKTAN SİMİT VE BÖREK

CHP’liler, AK Parti iktidarlarında 9 bakanın ve 18 kez eğitim programının değiştiğini, eğitime bütçeden ayrılan payın ise düştüğüne dikkat çektiler. Bakanlık önüne Meclis’ten kol kola girerek gelen CHP’lileri karşılayan bakanlık görevlileri, açıklamaların ardından kurdukları stantta CHP’lilere simit, börek ve meyve suyu ikramında bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER