CHP’de ‘Saadet’ sıkıntısı

CHP, Özel’in parti içi muhalefete sert çıkışıyla başlayan bir iddiayla çalkalanıyor. Kulislere göre Saadet-Gelecek grubunun kurulabilmesi için gönderilen milletvekili geri çağırılıyor. Yerine gönderilmek istenen milletvekili ise gitmek istemiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
CHP’de ‘Saadet’ sıkıntısı

CHP kulislerinde dün en çok konuşulan konu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, partisinin önceki gün basına kapalı yapılan Meclis grup toplantısındaki konuşmasıyla patlak verdi. Grup Başkanvekilliğinde yönetimin adayının karşısında aday çıkaran parti içi muhalefeti uyaran Özel, “Eski kırgınlıkları geride bıraktığını, artık hep birlikte geleceğe yürümek istediğini ancak eski kırgınlıkları sürdürmek isteyenlere ise kesinlikle müsamaha göstermeyeceğini, gerekirse disiplin süreçlerini işleteceğini” söyledi.

ÖZEL’İN ‘İHANET’ SUÇLAMASI

Özel konuşmasında, “ihanet” ifadesini de kullanarak, bir milletvekiliyle ilgili ellerinde yeterince kanıt olduğunu ve gereğini yapacaklarını da söyledi. Özel’in, Saadet-Gelecek grubunun kurulması için gönderilen Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın geri çağırılacağını, yerine de bir başka vekilin gönderileceğini söylemesi şaşkınlığı arttırdı. Kulislerde, Kasap’ın yerine Özel’in işaret ettiği “dosyalı” vekilin gönderileceği iddiaları yayılırken, gözler de aday belirleme sürecinde Parti Meclisi toplantısını basan Mersin Milletvekili Ufuk Çakır’a yöneldi. Özel’in, partiden ayrılarak Saadet-Gelecek grubuna gitmesi isteğini geri çevirdiği öne sürülen Çakır, Hürriyet’in sorusu üzerine, “Bana gelen resmi bir şey de yok, gelirse gerekli açıklamayı yaparım” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER