Bombacıya ceza yağdı: 7 kere ağırlaştırılmış müebbet artı 1794 yıl hapis

İstiklal Caddesi’nde patlattığı bombayla biri çocuk 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ahlam Albashir, ömür boyu cezaevinden çıkamayacak. 37 sanıklı davanın dün görülen karar duruşmasında Albashir’in yanı sıra 24 sanığa da 4 ile 1035 yıl arasında değişen cezalar verildi. 12 sanık ise beraat etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bombacıya ceza yağdı: 7 kere ağırlaştırılmış müebbet artı 1794 yıl hapis

İstanbul’da Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu 37 sanıklı davada karar çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan bir kısmı salona gelerek bir kısmı da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

TASARLAYARAK, KASTEN...

Mahkeme heyeti, sanık Albashir’i “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” ve biri çocuk 6 kişiye karşı “Tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürme” suçlarından toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Albashir, 99 kişiye karşı “Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak” suçlarından da toplam bin 794 yıla kadar hapis ve 22 bin lira adli para cezası aldı. Albashir’e “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açılmışsa da bu suçun “Devletin birliği ve bütünlüğünü bozma” suçu kapsamında eridiği gerekçesiyle ayrıca hüküm kurulmasına yer olmadığına da karar verildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER