BM’ye göre yıkımın boyutu... Gazze’nin inşası 80 yıl sürer

İsrail’in Hamas’a karşı yürüttüğü savaşta can kaybı 35 bine yaklaşırken, Gazze Şeridi de dev bir moloz yığınına dönüştü. BM raporuna göre 79 bin bina tamamen yıkıldı, 370 bin bina ise hasarlı. Uzmanlara göre Gazze’ye güçlü bir destek sağlanmazsa, bölgenin yeniden inşası 80 yıl sürebilir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BM’ye göre yıkımın boyutu... Gazze’nin inşası 80 yıl sürer

GAZZE’de 7 ayı geride bırakan İsrail’in saldırıları Gazze’yi devasa bir enkaza dönüştürdü. Birleşmiş Milletler’in son raporu, İsrail’in saldırlarıyla yıkılan binaları yeniden inşa etmenin gelecek yüzyıla kadar sürebileceğini ortaya koydu. Rapora göre, savaşın hem Gazze içindeki hem de dışın-daki Filistinliler üzerindeki etkileri yıllarca hissedilecek.

370 BİN EV HASARLI

Kalkınma Programı ve Ekonomik Kalkınma örgütünün ortak hazırladığı rapor, Filistin Merkezi İstatistik Bürosu’nun verilerine dayanıyor. Ra-porda, 15 Nisan itibariyle Gazze’de yaklaşık 370 bin evin hasar gördüğü, bunların 79 bininin tamamen yıkıldığı belirtildi. Yıkılan evler 2014 ve 2021’de yaşanan iki savaştan sonraki hızda (yılda ortalama 992) aynı şekilde yeniden inşa edilirse, Gazze’yi yeniden ayağa kaldırmak 80 yıl sürecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER