Bitcoin 2 Eylül'den bu yana ilk kez 10 bin doların altında

ABD Merkez Bankasının (Fed) 25 baz puanlık faiz indirimi ve Saudi Aramco gelişmeleri sonrası kripto para birimleri piyasasının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, 9 bin 908 dolarla 2 Eylülden bu yana ilk kez 10 bin doların altına indi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bitcoin 2 Eylül'den bu yana ilk kez 10 bin doların altında

Fed, Çarşamba günkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrası politika faizini 25 baz puan düşüşle yüzde 1.75-2.0 düzeyine çekti. Bankadan yapılan açıklamada söz konusu kararda küresel gelişmeler ve yatay enflasyonun etkili olduğu belirtildi.

Bunun yanında Said Aramco, Cumartesi günü petrol tesislerine yapılan saldırı sonrası üretimin yakın zamanda tam kapasiteye geri döneceğini açıkladı.

Küresel gelişmelerin yanında Almanya federal hükümeti, stablecoin kullanımının yasal para birimleri kullanımının önüne geçmemesi için Bakanlar Kuruluna blockchain teknolojisine yönelik kullanım gereklilikleri sundu. AMB Crypto'da yer alan haberde, söz konusu kararla blockchain teknolojisinin yönetime ve finansal sektöre doğru bir şekilde entegre edilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER