Bir kış masalı: Karın en çok yakıştığı göller | 10 ŞEHİR 15 ÖNERİ

Büyük şehirlerin trafiği, stresi ve en önemlisi bütün bir hafta yorucu geçen iş koşuşturmasından sıkılanlar, hafta sonlarını iple çekiyor. Biz de uzmanlarımıza kışla birlikte güzel manzaralara bürünen, doğanın içinde ailece vakit geçirilecek en güzel gölleri sorduk. 10 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 15 gölü önerdiler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bir kış masalı: Karın en çok yakıştığı göller | 10 ŞEHİR 15 ÖNERİ

Türkiye’de 100’ün üzerinde doğal ya da yapay göl bulunuyor. Yaban hayatı açısından büyük önem taşıyan ve ziyaretçilerine biraz olsun ferah bir nefes alma fırsatı sunan bu göller, ne yazık ki yanlış su politikaları, kirlilik ve iklim krizinin neden olduğu kuraklık gibi etkenlerden dolayı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya… Fakat bu etkenlere yenik düşmemek için direnen pek çok gölümüz de bulunuyor.

Üstelik bu göller kışın beyaz örtüyü üzerlerine çektiklerinde ortaya harika manzaralar çıkıyor. Hatta tamamen buz tutan göllerimizde yürüyüş yapmak, balık tutmak ve kızakla kaymak gibi aktiviteler bile yapılabiliyor.

Ben de gezgin ve seyahat yazarları Didem Mutçalıoğlu, Nurgül Büyükkalay, Erdoğan Gümüş ve Burcu Gürtürk Kadak’a, hazır havalar soğumuş ve Meteoroloji de kar uyarılarında bulunmuşken 'Türkiye’nin kış aylarında en güzel manzaralara bürünen gölleri hangileri?' diye sordum. 10 şehirden birbirinden güzel 15 gölü önerdiler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER