Bir kaşığı bile şifa dağıtıyor! Andız pekmezi, öksürük ve bronşit için doğal çare...

Andız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bir kaşığı bile şifa dağıtıyor! Andız pekmezi, öksürük ve bronşit için doğal çare...

Kansızlık denilince ilk akla gelen besinlerin başında pekmez geliyor. Ağız içinde yer alan ve aft diye tabir edilen yaraların geçmesi için pekmez tavsiye ediliyor. Son yıllarda popülerliği hızla artan sağlıklı besinler arasında ise pekmezin bir çeşidi olan ‘andız pekmezi’ geliyor. Bu nedenle andız pekmezi nedir, andız pekmezi nasıl yapılır, andız pekmezinin faydaları nelerdir, andız pekmezi nasıl tüketilir gibi sorular internette sıkça aranıyor. Gelin bu sorulara uzmanlardan yanıt alalım…

Uzman Diyetisyen M. Turgay Köse, andız pekmezi ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.

Andız pekmezi nasıl yapılır?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER