Bill Gates: Hükümet niye benden daha fazla vergi almıyor?

Trump'ın 1.5 trilyon dolarlık vergi indirimi yasasını eleştirenler arasına katılan hayırsever teknoloji devi Bill Gates,"Herkesten daha fazla vergi ödedim, 10 milyar dolardan fazla vergi ödedim, ama hükümet benim pozisyonumdaki kişilerden çok daha fazla vergi ödemesini talep etmeli" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bill Gates: Hükümet niye benden daha fazla vergi almıyor?

ABD Başkanı Donald Trump'ın aralık ayı sonunda imzaladığı 1.5 trilyon dolarlık vergi indirimleriyle ilgili yasa zenginlere ve şirketlere yarar sağlayacağı gerekçesiyle Demokrat Partililerin tepkisini çekerken bir itiraz da Bill Gates'den geldi.

CNN'e konuşan Microsoft'un kurucusu, teknoloji devi Bill Gates, bunun, orta sınıf ailerle çalışan kesimlerin değil, en zenginlerin yararına, ilerici değil gerici bir vergi yasası olduğunu söyledi.

DÜNYANIN EN ZENGİN İKİNCİ KİŞİSİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER