Bilirkişi ön raporu yeniden hazırlanacak... Kopan cıvatalar mercek altında

ANTALYA’da 12 Nisan günü meydana gelen 1 kişinin yaşamını yitirip, 7 kişinin yaralandığı, 174 kişinin 23 saatte tahliye edildiği ve 5 kişinin tutuklandığı teleferik kazasıyla ilgili soruşturma genişletiliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bilirkişi ön raporu yeniden hazırlanacak... Kopan cıvatalar mercek altında

Kazası sonrası elektrik, makine mühendisi ve iş güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik uzman heyet bilirkişi ön rapor hazırlamıştı. Teleferik kazası sonrası hazırlanan bilirkişi heyet ön raporu, uzmanların önerileri doğrultusunda yeniden hazırlanacak. Yapılacak yeni çalışmada kaza esnasında kopan cıvatalar laboratuvar testlerine tabi tutulacak, cıvata ve somunlara ait malzemenin uygunluğu araştırılacak. Ayrıca teleferiğe ait malzemelere tahribatlı muayene yapılacak. Uzmanlar, teleferiğin bulunduğu alanda yeniden statik ölçüm yapılabileceğini de vurguluyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER