Bilim Kuşağı Atölyeleri’yle 230 bini aşkın çocuğa ulaşıldı

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu işbirliğiyle başta deprem bölgesindeki çocuklar olmak üzere 3 yıl içinde 750 bin çocuğun temel bilimsel kavramlarla tanışmaları, bilim ve teknolojiye duydukları ilgi ve merak duygularını artırma hedefiyle 2023 yılında başlatılan “Bilim Kuşağı Atölyeleri” projesiyle şimdiye kadar 230 bini aşkın çocuğa ulaşıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bilim Kuşağı Atölyeleri’yle 230 bini aşkın çocuğa ulaşıldı

“Bilim Kuşağı Atölyeleri” projesi, bilim eğitimcisi ve bilim gönüllüleri gözetiminde, 8-13 yaş arası çocukların katılımıyla gerçekleştiriliyor. İş Bankası’nın davetlisi olarak 6 Şubat deprem felaketinin ardından Hatay Samandağ’da bulunan Ataköy Ortaokulu’ndaki Bilim Kuşağı Atölyeleri’ni ziyaret ettik. Atölyelere katılan çocuklar robotik kodlama, elektronik malzemelerle çalışma ve deneylere ilgi gösteriyor. Projeyle deprem bölgesinde ve diğer illerde 2025 yılı sonuna kadar 750 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Bilim Kuşağı Atölyeleri’yle 230 bini aşkın çocuğa ulaşıldı - Resim : 1

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, projeye ilişkin, “Bilim Kuşağı Atölyeleri’nde çocuklar eğlenerek bir proje yapmayı, yaptıkları projede sensörlerle, veriyle, devrelerle haşır neşir olmayı, yardımlaşarak öğrenmeyi ve verimli vakit geçirmeyi öğreniyor. Bu çalışmalar sonrasında çocukların bilime olan yatkınlığının, soru sorma kapasitesinin, merak ve bir şeyleri başarma duygusunun arttığını; hatta meslek hayalleri değiştiğini görüyoruz. Amacımız özellikle deprem bölgesinde çocuklara gelecekle ilgili umut olmak” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER