Biden’ın yamyam iddiasına Papua Yeni Gine’den yanıt

İkinci Dünya Savaşı sırasında Papua Yeni Gine’de uçağı düşen dayısının bulunamadığını çünkü o bölgede yamyamlığın yaygın olduğunu söyleyen ABD Başkanı Joe Biden’a yanıt Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape’den geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Biden’ın yamyam iddiasına Papua Yeni Gine’den yanıt

“Kendisiyle bugüne kadar dört kez bir araya geldim ve her seferinde Papua Yeni Gine’ye karşı hep sıcak duygular besledi” diyen Marape, “Başkan Biden’ın sözleri bir dil sürçmesi olabilir ancak ülkem bu şekilde anılmayı hak etmiyor” ifadesini kullandı. Marape, Biden’a ABD’nin bölgedeki  ‘İkinci Dünya Savaşı’nın kalıntılarını temizlemesi gerektiğini’ de hatırlattı.

ABD Başkanı Joe Biden, 17 Nisan’da ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki savaş anıtını ziyareti sonrası İkinci Dünya Savaşı’nda görev alan pilot dayısı Ambrose Finnegan Jr. hakkında konuşma yapmıştı. Biden, uçağı düşen dayısının cenazesinin bulunamadığını belirterek, “Dayımı bulamadılar çünkü önceden Papua Yeni Gine’nin o bölgesinde çok yamyam vardı” demişti.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER