Balkanlar, Mısır, Dubai ön planda: Vizesiz tatilin hitleri

Vize sorunu bitmeyince yurtdışı tatili seçeneklerinde vizesiz destinasyonlar öne çıkmaya devam ediyor. Bu yılın gözdesi Balkanlar, Mısır ve Dubai oldu. Turizmciler, geçen seneye göre yurtdışı seyahatlere ilginin yüzde 50’nin üzerinde arttığını belirtiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Balkanlar, Mısır, Dubai ön planda: Vizesiz tatilin hitleri

Yaz aylarına girerken yerli turist tatil planlarına hız verdi. Türkiye’de turistik bölgelerdeki fiyat artışlarının tatilciyi yurtdışına yönlendirdiği görülüyor. Turizmciler, geçen seneye göre yurtdışı seyahatlere talebin yüzde 50’nin üzerinde arttığını belirtiyor.

Elbette yurtdışı tatilin kilit kelimesi ‘vize’. Vize sorunu birçok ülkede devam ediyor. Bu nedenle tatilci vizesiz yurtdışı seçeneklere odaklandı. Bu yılın gözdesi Balkanlar, Mısır ve Dubai oldu.

TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, vize sorunu yaratmayan ülkelerin tercih edildiğini belirterek, “Vize istemeyen veya çok kolay vize alınan bölgeler tercih ediliyor. Balkan ülkelerine ve Dubai’de kolay vize verdikleri için talep çok yoğun. Özellikle Dubai’ye çok giden var. Eskiden uçak seferleri sadece İstanbul’dan vardı, artık Antalya’dan da direk Dubai’ye seferler yapılıyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER