Bakan Mehmet Şimşek: Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hollanda ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin son 20 yılda 5.5 kat arttığını ve uluslararası doğrudan yatırımlarda Hollanda'nın Türkiye'deki 1 numaralı ülke olduğunu söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Mehmet Şimşek: Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı

Hollanda’nın milli günü olan ‘Kral Günü’ Büyükelçilik rezidansında verilen resepsiyon ile kutlandı. Kral Williem Alexander’in doğum günü sebebiyle verilen resepsiyona; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetli katıldı. İki ülkenin milli marşları okundu.

Türkiye ve Hollanda'nın birlikte kutlayacak çok şeyi olduğuna işaret eden Şimşek, "Çok zengin bir tarihi paylaşıyoruz. Bu yıl Türkiye-Hollanda Dostluk Antlaşması'nın 100'ncü yılını ve iş gücü sözleşmesinin 60'ncı yıl dönümünü kutluyoruz" dedi.

'TİCARET HACMİMİZ 5.5 KAT ARTTI'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER