Ayır, as, katla, yerleştir

Kışlıklar kalkıyor, dolaplar yaza hazırlanıyor. İstediğimizi anında bulacağımız bir gardırop düzeni kurmak imkânsız değil. Ama emek istiyor. Sık giydiklerimizi öne çıkarmak, kutular, sepetler kullanmak, işlevlerine, renklere göre ayırmak... İşin uzmanları cetvelle çizilmiş gibi gardıroplar için püf noktalarını anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ayır, as, katla, yerleştir

Şöyle kapağını açtığınızda düzeniyle sizi mutlu edecek, karmaşadan uzak, elinizi attığınızda istediğinizi şıp diye bulabileceğiniz bir gardırop büyük bir konfor. Elbette bir gardıropta düzeni sağlamak ve sürdürmek kolay değil. Hatta o kadar zor ki imkânı olan dolap tasarımı yapanlardan hizmet alıyor. Tam da kışlıkları kaldırma, yaz sezonuna hazırlanma döneminde gardıroplarımızı düzenlemek ve o düzeni korumak için gerekenleri dolap tasarımcıları Damla Toprak (@derliitopluu), Türkan Aslan Çovaç (@dolabimdabirivar) ve Zübeyde Bulut’a (ZD Homediting) sorduk. İşin nasıl yapılacağını anlattılar.Ayır, as, katla, yerleştir - Resim : 1

Kategori ve depolama çok önemli

İlk olarak giysiler, ayakkabılar ve dolabın gizli köşelerinde ne varsa dışarı çıkarın. Dolapları boşalttıktan sonra temizleyin. Toz alın, lekeleri silin, dezenfekte edin.Mont, kaban gibi eşyanızı havalandırmayı ihmal etmeyin. Bu adım olası sararmaları önleyecek. Bazen düzen kurmak için önce biraz düzensizlik yaratmak gerekiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER