Atina uyarılara rağmen Ege'de deniz parkı açıkladı

Yunanistan, Türkiye’nin uyarısına rağmen biri Ege Denizi, diğeri ülkenin batısındaki İyon denizinde iki yeni deniz parkı oluşturacağını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Atina uyarılara rağmen Ege'de deniz parkı açıkladı

YUNANİSTAN Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin tepkisi ve uyarısına rağmen biri Ege Denizi diğeri Yunanistan’ın batısındaki İyon denizinde iki yeni deniz parkı oluşturulacağını ilan etti. Önceki gün Atina’da düzenlenen ‘Okyanuslarımız Konferansı’nda konuşan Miçotakis, oluşturulacak 2 yeni deniz parkı sayesinde, Yunanistan’ın karasularının (Ege’de 6 mil - İyon denizi’nde 12 mil) üçte birinin deniz kirliliği ve kontrolsüz avlanmaya karşı koruma altına alınmış olacağını söyledi ve “Bu iki park sayesinde, deniz koruma alanlarımızı yüzde 80 oranında genişleteceğiz. Zararlı balıkçılık uygulamalarını yasaklıyor ve burada verdiğimiz taahhütleri izlemek ve uygulamak için yeni teknolojiler kullanıyoruz” diye konuştu.

‘TÜRK BÜYÜKELÇİSİNDEN İZİN Mİ ALACAĞIM’

Savunma Bakanı Nikos Dendias ise Skai televizyonuna demecinde, Türkiye’nin tepkisinin kabul edilemez olduğunu öne sürdü ve konunun önemini

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER