Atina Türk İHA’ları için toplantı yaptı

Yunan Dışişleri Bakanlığı’nda askeri yetkililerin de katıldığı bir toplantıda Türk İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) askeri ve diplomatik boyutu ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Atina Türk İHA’ları için toplantı yaptı

GEÇTİĞİMİZ günlerde yapılan toplantıda hem Türk İHA’larının Ege’deki uçuşları, hem de Afrika ve Avrupa’da Türk İHA’ları satın alan ya da satın almak isteyen ülkeler listesinin uzaması ele alındı.

İHA SATIŞLARI MERCEKTE

Yunan Kathimerini gazetesine göre toplantıda Yunanistan’ın “Türkiye’nin İHA diplomasisi”ne karşı neler yapabileceği hakkında görüş teatisinde bulunuldu. Kathimerini gazetesi, “Özellikle Bayraktar TB2 tipi İHA’ların ihracında artış görülüyor. Ankara, dünyada çatışmaların yaşandığı çeşitli bölgelerdeki, diplomatik konumunu güçlendiriyor” diye yazdı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER