AP seçimlerine sayılı günler kala savaş kızıştı: Macron Leyen'in ayağını kaydırmak için AB liderleri ile görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, bu yılki seçimde yeniden aday olan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in yerine Avrupa Merkez Bankası'nın eski Başkanı Mario Draghi'nin gelmesini istediği ve bu nedenle AB liderleri ile görüştüğü iddia edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AP seçimlerine sayılı günler kala savaş kızıştı: Macron Leyen'in ayağını kaydırmak için AB liderleri ile görüştü

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için geri sayım başladı. Avrupa Birliği (AB) Konseyi geçtiğimiz haftalarda seçimin 6-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılmasını onaylarken AB içindeki koltuk savaşı da kızıştı.

MACRON AYAĞINI KAYDIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Şu anki AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ikinci dönem için yeniden aday olacağını Şubat ayında duyurdu ve seçim çalışmalarına başladı ancak ABD'li yayın kuruluşu Bloomberg, bloğun seçimlerine iki aydan az bir süre kala Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ursula von der Leyen'in ayağını kaydırmak için harekete geçtiğini iddia etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER