Anzaklar ‘Şafak Ayini’ ile atalarını andı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yıl dönümünde Yeni Zelanda ve Avustralya Kolordusu Anzakların anısına 'Şafak Ayini Anma Töreni', Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Arıburnu önünde bulunan Anzak Koyu'nda düzenlendi. Yeni Zelanda ve Avustralya'dan gelen binlerce kişi, 109 yıl önce savaşta hayatını kaybeden atalarını törenle andı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Anzaklar ‘Şafak Ayini’ ile atalarını andı

 

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yıl dönümünde Yeni Zelanda ve Avustralya Kolordusu Anzakların anısına 'Şafak Ayini Anma Töreni', Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Arıburnu önünde bulunan Anzak Koyu'nda düzenlendi. Yeni Zelanda ve Avustralya'dan gelen binlerce kişi, 109 yıl önce savaşta hayatını kaybeden atalarını törenle andı. Törene, Çanakkale'nin ilçesi Eceabat Kaymakamı Murat Çiçek, Avusturalya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Marles, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Wiston Peters, Avusturalya, Yeni Zelanda, ABD, Sri Lanka ve İngiltere'nin Ankara büyükelçileri ile programa davetli ülkelerin üst düzey yöneticileri katıldı.

Anzaklar ‘Şafak Ayini’ ile atalarını andı - Resim : 1

'ÇIKARMANIN YAPILDIĞI TOPRAKLARDA SAATLER ÖNCESİNDE HAZIR BEKLEDİLER'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER