Anonim şirketlerde kurallar değişiyor

AK Parti yönetimince Meclis Başkanlığı’na sunulan yeni Türk Ticaret Yasası değişikliği, anonim şirketlerin (A.Ş.) karar süreçlerini de etkileyecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Anonim şirketlerde kurallar değişiyor

A.Ş.’lerde bürokrasiyi azaltıp rekabeti ve kurumsallaşmayı güçlendirmeyi amaçlayan teklifle, yönetim kurullarının “devredilemez” yetkileri sınırlanacak. Şube ağı geniş şirketlerde daha hızlı karar alınabilecek. Yönetim kurullarının işleyişine de demokratik ilkeler getiriliyor.

ÜYELERLE AYNI SÜRE

Yasa değişikliği gelecek hafta Meclis komisyonunda görüşülecek. Ticaret Yasası’nda öngörülen yeni hükümlere göre anonim şirketlerde başkan ve başkanvekili de yönetim kurulu üyeleriyle aynı süre için seçilecek. Mevcut uygulamada bu şirketlerde yönetim kurulu üyeleri üç yıl görev yaparken başkan ve başkanvekilinin yıllık seçilmesi gerekiyor. Yeni düzenlemeyle başkan ve başkanvekilinin süresi, diğer yöneticilerle uyumlu olacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER