Ankara şehidini uğurladı

Pençe Operasyonu’nda yıldırım düşmesi sonucu şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen dün Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara şehidini uğurladı

Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde önceki gün yıldırım düşmesi sonucu ağır yaralanan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit Göçmen için Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde dün ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Ankara şehidini uğurladı - Resim : 1

Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yanı sıra Göçmen Ailesi ve sevenleri de katıldı. Cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından Şehit Göçmen’in naaşı tören mangasının omuzlarında top arabasına taşındı. Tekerlekli sandalye ile cenazeye katılan şehidin annesi Nermin Göçmen oğlu için ağıtlar yaktı. Geçit töreninin ardından Göçmen’in naaşı Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi. 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER