Amy Winehouse’un hayatını anlatan ‘Back to Black’ filmi gösterimde: İstanbul’da, bir otel odasında...

Albümleriniz milyonlar satıyor, konserleriniz kapalı gişe geçiyor olabilir. Ama içinizdeki o kız çocuğu var oldukça aşk canınızı yakabiliyor, şöhret hayatınızı altüst edebiliyor. Amy Winehouse da spot ışıklarının altında sadece bir kız çocuğuydu ve 27 yaşında yaşama veda etmeden önce yolu konser için İstanbul’a da düşmüştü. Bu yazı konseri bir gün kala iptal olan Amy’nin burada geçirdiği günleri ve son zamanlarını anlatıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Amy Winehouse’un hayatını anlatan ‘Back to Black’ filmi gösterimde: İstanbul’da, bir otel odasında...

Yıl 2010. İngiliz müzisyen Amy Winehouse’un 2011’de turneye çıkacağı haberi müzik sektöründe hızla yayılmıştı. Haber Türkiye’de de heyecanla karşılandı. Ama bir yandan da kafalarda soru işaretleri vardı. Müzisyenin bağımlılıkla mücadele ettiği, iyi durumda olmadığı sır değildi. Sahneye çıkıp iki saat nasıl şarkı söyleyebilecekti? Oysaki menajeri Raye Cosbert, belki de babası Mitch (Mitchell) Winehouse’un temsilcisi demek daha doğru olur, bu konuyla ilgili soruları tereddüt etmeden, kendinden emin bir şekilde yanıtlıyordu o dönem. Ona göre Amy turne öncesinde rehabilitasyon tedavisi görecek ve tertemiz bir şekilde sahneye çıkacaktı. Raye’in deyişiyle zaten Amy de bunu çok istiyordu, artık çok sıkılmıştı.Amy Winehouse’un hayatını anlatan ‘Back to Black’ filmi gösterimde: İstanbul’da, bir otel odasında... - Resim : 1

Türkiye’den Pozitif Müzik, İstanbul konseriyle ilgili teklifini kasım ayında Amy Winehouse’u temsil eden ajansta, müzisyeni temsil eden yetkiliye yüz yüze iletti. O görüşmeyi Pozitif’ten Ayşegül Turfan ve Elif Cemal şöyle anlatıyor: “Gayet yumuşak ve sıkıntısız bir süreç yaşandı. Zira müzisyenin 2011’de büyük bir turneye çıkmayacağı, yalnızca ziyaret etmek istediği şehir ve ülkelerde konser vereceği bilgisini almıştık. İstanbul da bu yerlerdendi...”

21’inci yüzyılın en etkileyici seslerinden Amy Winehouse müzik sektörüne girdiğinde 16 yaşındaydı. Şarkı sözü yazmadaki nadir görülen yeteneği ve sıradışı sesiyle kısa sürede dikkati üzerine çekti. Nina Simone, Sarah Vaughan gibi divalarla adı birlikte anılıyordu. Ancak alkol ve uyuşturucu madde karşısında savunmasızdı. Bağımlılığa yatkın oluşu daha ilk albümü olan, 2003’te çıkardığı ‘Frank’te bile ilk belirtilerini veriyordu. ‘Mr. Magic’ (Bay Sihir) adlı şarkısında “Dumanın dağılmasını bekliyorum” diyordu, “Sensiz perişanım”…Amy Winehouse’un hayatını anlatan ‘Back to Black’ filmi gösterimde: İstanbul’da, bir otel odasında... - Resim : 2Blake Fielder-Civil hayatının aşkıydı. 2007 yılında evlendiler. Kâğıt üzerinde iki yıl evli kaldılar

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER