Almanya’yla yeni dönem

Türkiye-Almanya ilişkilerinde 10 yıl sonra gerçekleşen ziyarette Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier dün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Erdoğan, “Almanya ile ikili ilişkilerimizin taşıyıcı sütunu güçlü beşeri bağlarımızdır” dedi. Steinmeier de iki ülkenin vazgeçilmez iki ortak olduğunu vurguladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya’yla yeni dönem

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i Beştepe’de resmi törenle karşıladı. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

60 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİ: “Alman halkına, 6 Şubat’taki dayanışması için tekrar teşekkür ediyorum. Görüşmelerde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu ilişkileri ikili olarak ele alma fırsatını bulduk. NATO müttefikimiz Almanya ile her alanda yoğun ilişkilere sahibiz. 50 milyar doları bulan ikili ticaret hacmimizi dengeli biçimde 60 milyar dolar seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz.

SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ KISITLAMALAR ARTIK GÜNDEMİMİZDEN ÇIKMALI: Savunma sanayisi alanındaki işbirliğimizi de ikili ilişkilerimize ve müttefiklik ruhuna uygun şekilde ilerletmek arzusundayız. Savunma sanayisinde karşılaştığımız kısıtlamaları artık gündemimizden tamamen çıkartalım istiyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER