Almanya'yı sarsan casusluk skandalı!

Almanya için Alternatif Partisi ve AP Milletvekili Maximilian Krah'ın yardımcısı Jian G., Çin adına casusluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'yı sarsan casusluk skandalı!

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi ve AP milletvekili Maximilian Krah'ın yardımcısı Jian G.’nin Çin adına casusluk yaptığı suçlamasıyla dün Dresden kentinde gözaltına alındığı bildirildi.

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Almanya-Çin çifte vatandaşı 43 yaşındaki Jian G.’nin yıllardır Çin istihbarat servisi adına casusluk yaptığına inanıldığı belirtildi.

Almanya'yı sarsan casusluk skandalı! - Resim : 1

Yabancı bir istihbarat servisi için çalışmakla suçlanan Jian G.’nin ayrıca Almanya'daki Çinli muhalifler hakkında da casusluk yaptığı, Ocak ayında Avrupa Parlamentosu'nda yapılan müzakereler ve alınan kararlar hakkında da yabancı istihbarat servisine bilgi aktardığı ifade edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER