Almanya'nın en temiz göllerinden Weissensee

Almanya'nın Füssen kenti sınırları içinde bulunan Weissen Gölü, 2,4 kilometre uzunluğa, ortalama 600 metre genişliğe , 25 metreye kadar derinliğe sahip ve 1,35 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'nın en temiz göllerinden Weissensee

Kökeni buzul çağlarına dayanan göl, özellikle de Lech buzulunun sularından oluşmuş. Adını göldeki beyazı parlatan kireç birikintilerine borçlu olan gölde; turna, yılan balığı, kadife balığı, göl alabalığı ve sazan balığının da aralarında olduğu balık türleri yaşarken, kuğular ve yaban ördekleri başta olmak üzere kanatlılar da bu ideal ortamı yaşam alanı olarak seçiyor.

Almanya'nın en temiz göllerinden Weissensee - Resim : 1

Kürek ve rüzgar sörfçülerine uygun koşullar sunan Weissen Gölüne yüzmek isteyenler için tesisler de mevcut. Etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları bulunan bu şirin gölde dolaşmak için tekne de kiralanabiliyor. Gölün kıyısında ise yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı bir kasaba mevcut.

Almanya'nın en temiz göllerinden Weissensee - Resim : 2

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER