Aliyev 'önlem alırız' dedi: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın Ermenistan'ı kendilerine karşı silahlandırdığını belirterek, "Bize karşı ciddi bir tehdit görürsek ciddi önlemler almak zorunda kalacağız” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Aliyev 'önlem alırız' dedi: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “COP29 ve Azerbaycan için Yeşil Vizyon” başlıklı uluslararası foruma katıldı. ADA Üniversitesi'ndeki forumda konuşan Aliyev, Ermenistan'daki potansiyel ve mevcut intikamcı eğilimlerin kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, “Endişelenmekte haklıyız. Çünkü Ermenistan topraklarımızı işgal etti, 1 milyon insanı evinden kovdu, topraklarımızı yağmaladı, her şeyi yok etti. Topraklarımızın yüzde 20'sini yerle bir etti. Dolayısıyla Ermenistan'da olup bitenleri ciddiye almaya hakkımız var” dedi.

BU SİLAHLAR ERMENİSTAN'A TESLİM EDİLİYOR

Ermenistan’ın içişlerine, uzaktaki ülkelerle ilişkilerine karışmadıklarını belirten Aliyev, “Hiçbir ülkenin içişlerine asla karışmayız ve bunu bütün komşularımız biliyor. Ama bu bizim ulusal güvenliğimizle ilgili bir konu. Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın Ermenistan'ı bize karşı nasıl silahlandırdığını, bunu bize bir şeyi kanıtlamak istercesine açıkça yaptıklarını görerek sessizce oturup bekleyemeyiz” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER