Akıncı Üssü davası devam ediyor

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davaya, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı sanıkların savunmalarıyla devam edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Akıncı Üssü davası devam ediyor

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık eski pilot üsteğmen Harun Eraslan, savcılık mütalaasında darbe girişimine yardım ve örgüt üyeliği ile suçlandığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.

Eraslan, darbe girişimine ilişkin bir eylemi bulunmamasına rağmen, 15 Temmuz'da Akıncı'ya yaptığı uçuş ve üste kalmasından hareketle somut delile dayanmayan varsayımsal şekilde suçlandığını iddia etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER