Adana’daki tehlikeli atık iddiaları! Bakan Kurum: Görüntüler ise eski çıktı

Adana’daki “tehlikeli atık” iddialarına yanıt veren Bakan Kurum, 7 denetim ekibi tarafından bütün bölgenin tarandığını ve herhangi bir döküm tespit edilmediğini belirterek, “Bu tür iddialar daha önce de gündeme getirilmişti. Tehlikeli atıkların yakıldığı iddia edilen 11 noktadan toprak numuneleri aldık, analizlerde çevre ve insan sağlığı açısından tehlike yaratacak hiçbir parametre tespit edilmedi” dedi. Bakan Kurum, incelenen görüntülerin ise yeni olmadığının belirlendiğini bildirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adana’daki tehlikeli atık iddiaları! Bakan Kurum: Görüntüler ise eski çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin tehlikeli ve geri kazanımı mümkün olmayan atıkların ithalatına kesinlikle müsaade etmediğinin altını çizerek, Adana ile ilgili gündeme getirilen iddialarla ilgili 7 ekibin sahada tarama yaptığını ve herhangi bir döküm tespit edilmediğini bildirdi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Çevre Bakanları Toplantısı (EPOC) için Fransa'nın başkenti Paris’te bulunan Bakan Murat Kurum, “İngiltere'den getirilen tehlikeli atıkların Adana'da geri dönüşüm tesisi olmayan bir bölgede ortaya çıktığı” yönünde önce sosyal medyada çıkan ardından basında yer bulan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

“GÜMRÜKTEN TESİSE KADAR TÜM SÜREÇ MOTAT İLE TAKİP EDİYORUZ”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER