Adana'da hamsiye büyük ilgi

Adana'da Balıkçılar Pazarı’ndaki tezgahlar balık çeşitleriyle doldu. Vatandaşlar, büyük balıklara göre daha ekonomik olduğu için Karadeniz hamsisine ilgi gösterdi. 

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adana'da hamsiye büyük ilgi

Seyhan ilçesindeki Balıkçılar Pazarı’nda kültür balıklarının yanı sıra Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde avlanan balık çeşitleri tezgahları doldurdu. Vatandaşlar, büyük balıklara göre daha ekonomik olduğu için Karadeniz hamsisine ilgi gösterdi. 

Esnaflardan Sedat Ortaç, vatandaşların büyük balıklara göre daha hesaplı olduğu için hamsi, sardalya, istavrit gibi küçük balıklara ilgi gösterdiğini kaydetti. Fiyatlar hakkında bilgi veren Ortaç, "Hamsi ve sardalya, 20-25 TL, istavrit 30-35 TL, kültür çipura ve levrek 70 TL civarında satılıyor. Çipura ve levrek geçen hafta 75 TL’ydi. Dalyanlarda şu sıra en çok kefal, levrek ve yılan balığı çıkıyor. Yılan balığı da 65-70 TL’ye satılıyor. Yakıtlar nedeniyle fiyatlar biraz etkilendi" dedi.

'HER BÜTÇEYE UYGUN BALIK VAR'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER