Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Gazze'deki mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) düzenlenen Siber Suçlarla Mücadele Uluslararası Çalıştayı'nda konuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Biz Türkiye olarak Gazze'deki mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Diplomatik yollarla da çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bölgede kadınların, çocukların, sivillerin öldürülmesinin önüne geçilmesi gerekiyor" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Gazze'deki mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz

Saraybosna'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Tunç, çalıştayın düzenlenmesine katkı sağlayan IUS ve Türkiye Adalet Akademisine teşekkür etti. Tunç, "Bazı şehirler vardır içinden hayat akar, ne yanına bakarsanız tarih kokar. Saraybosna işte o şehirlerden bir tanesi. Türkiye'nin Bosna Hersek ile yüzyıllara dayanan güçlü tarihi, kültürel ve toplumsal bağları vardır. Bu bağlar, Osmanlı döneminden beri Türklerle Bosna Hersekliler arasında var olan güçlü dostluk ve kardeşlik ilişkilerine dayanmaktadır" diye konuştu. Bosna Hersek'in bugünkü çok etnisiteli ve inançlı yapısının çağlar boyu muhafaza edilmesinde o dönemde bu topraklarda yaşayan bütün insanların dil, din, ırk gözetilmeksizin barış, huzur ve kardeşlik ikliminde yaşamaları ve etnik köken, dini tercih veya diğer aidiyetlere saygı duyulmasının önemli rolü olduğunu kaydeden Tunç, "Ecdadımızın maddi ve manevi izlerini bu topraklarda görmek bizim için her zaman bir iftihar vesilesi olmuştur. Dolayısıyla biz burada kendimizi her zaman evimizde hissediyoruz" dedi.

 

"ULUSLARARASI SİSTEMİN BU KATLİAMI ÖNLEMEKTE DE ÇARESİZ KALDIĞINI ÜZÜLEREK GÖRÜYORUZ"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER