ABD’nin devleri Türkiye’ye geliyor... 150 büyük şirketin katılımı ile ‘ticaret rüzgârı’ İstanbul’da esecek

ABD’li firmalar yeni fırsatlar için Türkiye’ye geliyor. Hürriyet’e konuşan ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaretten sorumlu Müsteşarı Heather Byrnes ve Ekonomiden sorumlu Müsteşar Etienne LeBailly, Türkiye’ye güvenin arttığını, bu doğrultuda artık hızla somut adımlar atılacağını söyledi. Uzaydan yeşil enerjiye, sağlık teknolojilerinden perakendeye kadar pek çok alanda Türkiye’de yatırım ve işbirliği fırsatı olduğunu belirten müsteşarlar, “Mayısta gelecek 150 ABD’li şirketin de hedefinde bu var” mesajı verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD’nin devleri Türkiye’ye geliyor... 150 büyük şirketin katılımı ile ‘ticaret rüzgârı’ İstanbul’da esecek

ABD’li firmalar son dönemde iki ülke arasında ilişkilerin iyileşmesiyle birlikte yatırım fırsatları için gözlerini Türkiye’ye çevirdi. Hürriyet’e konuşan ABD Büyükelçiliği Ticaretten sorumlu Müsteşarı Heather Brynes ve Ekonomiden Sorumlu Müsteşar Etienne Le Bailly, son dönemde Türkiye piyasasına güvenin arttığını, bu doğrultuda artık hızla somut adımlar atılacağını söyledi. Bu çerçevede mayıs ayında ABD’nin en büyük 150 şirketi yatırım yapmak, ortaklıklar kurmak ve üçüncü ülkelerde birlikte hareket etmek için İstanbul’a geliyor.

İki ülke arasında ekonomik ilişkileri bir ileri adıma taşıma kararı geçen haftalarda ABD’de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken arasında yapılan stratejik mekanizma toplantısından sonra alındı. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan ABD Büyükelçiliği Ticaretten Sorumlu Müsteşarı Heather Brynes ve Ekonomiden Sorumlu Müsteşar Etienne Le Bailly, bu toplantının ardından iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkiler konusunda yeni fırsat kapılarının açıldığını belirtti.

TRADE WINDS İSTANBUL’A GELİYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER