ABD'den Türkiye'ye övgü: Tahıl ihracatına yönelik girişimleri memnuniyetle karşılıyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Türkiye’nin Ukrayna tahılının ihraç edilmesini sağlamak amacıyla yaptığı girişimlerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'den Türkiye'ye övgü: Tahıl ihracatına yönelik girişimleri memnuniyetle karşılıyoruz

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Karadeniz’deki Rus ablukası nedeniyle Ukrayna’daki tahıl dünyaya ihraç edilemiyor. Türkiye, söz konusu tahıl ihracatının yapılması için tüm taraflar ile görüşmelerini sürdürüyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Türkiye’nin Ukrayna tahılının ihraç edilmesini sağlamak amacıyla yaptığı girişimlerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

ABD’nin Ukrayna'dan tahıl ihracatını yeniden başlaması için müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte çalıştığına değinen Kirby, söz konusu ihracatın Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle engellendiğini aktardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER