ABD'den 'Refah katliamı'na yeşil ışık! CNN TÜRK sordu, Pentagon "karşıyız" demedi

İsrail'in Refah'a yönelik askeri operasyonu öncesi Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, CNN TÜRK'e konuştu. Beyaz Saray geçmişte "Refah'a operasyon felaket olur" uyarısında bulunurken, CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'un sorularını cevaplayan Pentagon Sözcüsü İsrail'i anladıklarını açıkladı. Çelişkili açıklamalar, Refah'taki 1 buçuk milyon sivilin geleceği için korkunç sonun yaklaştığını gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'den 'Refah katliamı'na yeşil ışık! CNN TÜRK sordu, Pentagon "karşıyız" demedi

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Filistinlilerin üzerine ölüm yağdırıyor. 7 ayda İsrail Ordusu'nun uyguladığı soykırım politikalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin" düzeyini geçti. 77 bin üzerinde insan ise yaralı olarak hayatta kalma mücadelesi veriyor. Ancak katliamları yeterli görmeyen Tel Aviv hükümeti, 1 buçuk milyon insanın yaşadığı Refah'a askeri operasyon hazırlığı yapıyor.

CNN TÜRK SORDU, PENTAGON "KARŞIYIZ" DEMEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu eleştirerek Gazze'nin güneyindeki Refah kentine olası bir operasyon için "Hata yapıyor" açıklaması yapmıştı. Refah'a muhtemel bir müdahale için Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kirby de "Felaket olur" ifadesini kullanmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistinlilerin sığındığı son kapı Refah'a yönelik harekatı desteklemediklerini duyurmuştu. Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder ise günlük basın toplantısında CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'un sorularına, Amerikan makamlarına aykırı cevaplar verdi. 1 buçuk milyon sivil için 'son sığınak' olan Refah kapısında da adeta yaşam hakkı bırakmayan Ryder, "İsrail'in Hamas'ı yenmesi gerektiğini kabul ediyor ve anlıyoruz" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER