ABD'de Trump yönetiminin kürtaj kısıtlamaları yürürlükte

ABD'de kamu fonlarıyla finanse edilen aile planlaması kliniklerinde kürtaj tavsiyesi yapılmasına kısıtlama getiren, bu poliklinikler ile kürtaj kliniklerinin birbirinden tamamen ayrılmasını öngören düzenleme yürürlüğe girdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'de Trump yönetiminin kürtaj kısıtlamaları yürürlükte

Sağlık Bakanlığı, "Planned Parenthood" (Planlı Ebeveynlik) adı verilen program kapsamında, federal fonlarla kurulan aile planlaması kliniklerine gönderdiği bilgi notunda, hayati risk ve bazı özel durumlar dışında, istenmeyen gebeliklerde kürtaj tavsiyesinde bulunulmasını engelleyen, program kapsamında kurulan kliniklerin kürtaj klinikleriyle organize içinde bulunmasını yasaklayan düzenlemenin yürürlüğe konulduğunu duyurdu.     

Bakanlığın bilgi notunda, açılan davalara rağmen, henüz yürütmeyi durdurmaya yönelik mahkeme kararı olmadığı için düzenlemenin uygulanmasının önünde engel bulunmadığı belirtildi.     

Planlı Ebeveynlik Direktörü Leana Wen, yaptığı açıklamada, kliniklerin ve ilgili sivil toplum örgütlerinin düzenlemenin iptali için federal mahkemelere açtığı davaların sürdüğüne dikkati çekerek, "Kapılarımız hala açık. Ülkenin her yerine insanların temel sağlık bakımı hizmetlerine ulaşabilmesi için mücadele etmeyi sürdüreceğiz." dedi.     

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER