ABD’de Gazze’ye destek protestoları diğer üniversitelere yayılıyor

ABD’nin New York Üniversitesi’nde (NYU) Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi için başlayan protestoda polisin müdahalesi sonrasında yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı. Columbia ve Yale’de başlayan protestolar NYU, Berkeley ve MIT gibi diğer büyük üniversitelere doğru yayıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD’de Gazze’ye destek protestoları diğer üniversitelere yayılıyor

New York Üniversitesi’nde dün protestocular Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi için protestolar düzenlendi ancak polisin müdahalesi sonrasında yaklaşık 100 protestocu gözaltına alındı. İlk olarak Columbia ve Yale üniversitelerinde başlayan protestolar daha sonra NYU, Berkeley ve MIT Üniversiteleri’ne doğru yayıldı. Üniversitelerin kampüslerinde kamp kuran protestocular, Filistin bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

COLUMBIA ÜNİVERSİTESİ’NDE DERSLER ONLİNE YAPILACAK

Üniversite protestoları, geçen hafta Columbia Üniversitesi’nde ve Yale Üniversitesi’nde başlamış, New York polisi (NYPD) Columbia’nın kampüsüne davet edilmiş ve polis, bazı protestocuları gözaltına almıştı. Columbia Üniversitesi dün açıklama yaparak derslerin yüz yüze değil online yapılacağını duyurdu. Diğer taraftan NYPD, yine dün açıklama yaparak Columbia Üniversitesi’nin özel mülk olduğunu ve protestolara ‘bir suç meydana gelmediği’ veya üniversite yetkilileri davet etmediği sürece müdahale edemeyeceklerini ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER