ABD üniversiteleri Filistin için ayakta

Geçen hafta New York’taki Columbia Üniversitesi’nde başlayan Filistin yanlısı protestolar, ABD genelindeki üniversitelere yayıldı. Biden’ın “anti-Semitik” olarak nitelendirdiği protestolara polis müdahale etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD üniversiteleri Filistin için ayakta

Geçen hafta New York şehrindeki Columbia Üniversitesi’nin kampüsünde kamp kuran 100’den fazla Filistin yanlısı gösterici tutuklanmışken; İsrail yanlısı lobiler tarafından üniversite rektörleri üzerinde protestoların bitirilmesi için baskı büyüyor. Başkan Biden, pazartesi günü katıldığı bir etkinlik sırasında ayaküstü konu hakkında soruları yanıtladı. “Antisemitik protestoları kınıyorum. Bu yüzden bununla başa çıkmak için bir program ortaya koydum” diyen Biden, “Filistinlilerin durumunu anlamayanları da kınıyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER KARŞI KARŞIYA

Birçok üniversite kampüsüne sıçrayan protestolar, öğrencileri de karşı karşıya getirdi. Filistin için protesto düzenleyen öğrenciler, üniversitelerinin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını kınamasını talep ediyor. Anti-semitik olmadıklarını savunan bu öğrencilere destek veren Yahudi öğrenciler de mevcut. Bazı Yahudi öğrenciler ise bu protestoların ve protestolarda atılan sloganların Yahudi karşıtlığı olduğunu savunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER