AB üyeliği için öncülüğe hazırız

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM) konuşan CHP Lideri Özel, “Türkiye’nin AB üyeliği için katkı sunmaya, diplomatik girişimlerde bulunmaya ve Avrupalı dostlarımızı ikna etme konusunda öncülük yapmaya hazırız” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AB üyeliği için öncülüğe hazırız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Fransa’nın Strazburg kentindeki AKPM’de ilk olarak Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric ile bir araya geldi. AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş ve AKPM Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller grup yönetimiyle de bir araya gelen Özel, AKPM İlkbahar Oturumu Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu Toplantısı’nda konuşma yaptı. Türkiye’nin kurucu partisi olarak demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için mücadele etmeyi sürdürdüklerini belirten Özel özetle şunları söyledi:

TARAFIMIZ BELLİ

“Bizim tarafımız belli. Biz kurucu kadrolarımızın gösterdiği rotadan, demokrasiden ve çağdaşlıktan tarafız. Avrupa’nın bütün ülkelerinden ilerici sosyal demokrat, sosyalist ve çevreci yoldaşlarımızla birlikte 31 Mart günü Türkiye’de partimizin gerçekleştirdiği seçim başarısını tüm Avrupa’ya yaymak bizlerin dayanışmasından ortak mücadelesinden geçmektedir. Bu çerçevede, haziran ayı içinde Avrupa Parlamentosu seçimlerini de çok önemli görüyoruz. CHP Genel Başkanı olarak bu seçimlerde ilerici sosyal demokrat, sol siyasi partilere destek vermeye, katkı sunmaya hazır olduğumuzu buradan ifade etmek isterim.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER