Zelenski: Mariupol’deki işlenen savaş suçları Borodyanka’dan daha fazla

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev’de ağırladığı Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Mariupol’deki işlenen savaş suçları Borodyanka’dan daha fazla” dedi. Ukrayna'nın AB üyeliğinin de görüşüldüğü toplantının ardından yapılan açıklamada Zelenski, Rusya'nın soykırım suçları işlediğini ve bu suçları belgelemek için çalışmalara başladıklarını da söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Zelenski: Mariupol’deki işlenen savaş suçları Borodyanka’dan daha fazla

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir araya geldi. Michel, Zelenski ile görüşmesi öncesi Rus ordusunun geri çekildiği Kiev bölgesinde bulunan Borodyanka’yı ziyaret etti. Şehirde incelemelerde bulunan Michel, “Buça ve Ukrayna'daki diğer birçok kasaba gibi. Tarih burada işlenen savaş suçlarını unutmayacaktır. Adalet olmadan barış olamaz” dedi.

 “RUSYA BİZİM TOPRAKLARIMIZI VE DEVLETİMİZİ YOK ETMEK İSTİYOR VE BU SOYKIRIMDIR”

Borodyanka ziyaretinin ardından Michel ve Zelenski, Ukrayna’nın AB üyeliğini görüşmek üzere bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Zelenski, Rusya’nın Ukrayna’yı tamamen yok etmek istediğini belirterek, "İki saatlik görüşmemizde yaptırımları, silah desteğini, AB üyeliğini ve finansal yardımı konuştuk. Finansal yardımı ülkenin yeniden inşasında kullanacağız. Rusya bizim topraklarımızı ve devletimizi yok etmek istiyor ve bu soykırımdır” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER