23 Nisan kutlamaları başladı: Savaşın çocukları İstanbul’da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için Filistin ve Ukrayna’nın da arasında olduğu 15 farklı ülkeden gelen çocukları ağırladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
23 Nisan kutlamaları başladı: Savaşın çocukları İstanbul’da

Çocukları Saraçhane’deki ‘Meclis Salonu’nda kabul eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sevgi ve arkadaşlığın, miniklerin çok iyi bildiği, büyüklerin unuttuğu bir dil olduğunu vurguladı ve kürsüden yaptığı konuşmada, “Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, dünyanın tüm büyükleri de çocukların savaşla ilgili duygu ve düşüncelerinden gerekli dersi bir an önce alırlar” dedi.

23 Nisan kutlamaları başladı: Savaşın çocukları İstanbul’da - Resim : 1

‘BİRLİKTE OYNAYACAKLAR’

Büyüklere de “Dilerim, Filistinli ve Ukraynalı çocuklar, en kısa zamanda barış ve huzur dolu bir hayata kavuşurlar” çağrısında bulunan İmamoğlu, festival boyunca İstanbul’un 19 noktasında çocukların eğleneceklerini, kendi ülkeleri ve yörelerinin danslarını sergileyip, birbirlerinin kültürünü tanıma fırsatı bulacaklarını, birlikte konserler izleyip şarkılar söyleyip oyunlar oynayacaklarını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER