1467 Türk gencine Avrupa bileti

Avrupa’yı Keşfet programı kapsamında 1467 Türk genci trenle Avrupa ülkelerinde bedava seyahat edebilecek. Vize masrafları program tarafından karşılanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
1467 Türk gencine Avrupa bileti

AVRUPA Komisyonu Avrupa’yı Keşfet (DiscoverEU) programı kapsamında gençlere trenle Avrupa ülkelerinde bedava seyahat imkânı sunmaya devam ediyor. Türkiye’den başvurulara da açık olan programdan 18 yaş ve üzeri gençler yararlanabiliyor. Komisyon bu yıl programdan yararlanacak kişi sayısını 35 bin olarak açıkladı. Avrupa’nın çeşitliliğini keşfetme, kültürel mirasını ve tarihini öğrenme ve kıtanın her yerinden insanlarla ilişki kurma fırsatı sunan Erasmus+ programının bir faaliyeti olarak 2018 yılında başlatılan programa katılım, ülkeler için belirlenen kotalar çerçevesinde kabul ediliyor. Bu yıl Almanya’ya 6 bin 104, Fransa’ya 4 bin 946, İtalya’ya 4 bin 364 ve İspanya’ya 3 bin 476 kota verildi. Kuzey Makedonya’ya 16, Lihtenştayn’a 17 ve Sırbistan’a 18 kişilik kota ayrıldı. Türkiye’ye ayrılan kota sayısı ise 1476 olarak paylaşıldı.

1467 Türk gencine Avrupa bileti - Resim : 1

283 EURO’LUK SEYAHAT KARTI

Başvurusu kabul edilen katılımcılara 283 Euro değerinde birer seyahat kartı veriliyor. Kart, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 tarihleri arasında en az 1 gün olmak kaydıyla 30 güne kadar seyahat imkânı sunuyor. Kart yalnızca ulaşım masrafını karşıladığından konaklama, yiyecek veya seyahatle ilgili diğer giderler, seçilen başvuru sahipleri tarafından karşılanması gerekiyor. Seyahat kartının yanı sıra katılımcılara verilen Avrupa Gençlik Kartı sayesinde anlaşmalı işletmelerde sunulan indirimlerden yararlanmak mümkün.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER