112 Havva’dan çocuklara ‘acil’ yuva

6 Şubat’taki çifte felaketten sonra hayatını Hatay’daki depremzedelere adayan ve bir yılda 21 çadır okul, 19 kütüphane açan 112 çalışanı Havva Aydanur Ertuğrul, şimdi depremzede miniklere çatı oluyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
112 Havva’dan çocuklara ‘acil’ yuva

ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 personeli olarak çalışan 38 yaşındaki Havva Aydanur Ertuğrul, bir çocuk annesi. Ancak o deprem bölge-sindeki çocukların yardımına da bir anne şefkatiyle koşuyor. Havva’nın mücadele dolu hikâyesi, büyük depremin ardından görevli olarak gittiği Hatay’da enkazdan çıkar çıkmaz kitaplarını isteyen Gürkan Öztürk’le karşılaşması ve ona “Buraya kitap yığarım” sözü vermesiyle başladı. O günden sonra da hedefi deprem bölgesindeki eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak oldu.

DERNEK KURDU

Kurucusu olduğu Ülkem Okuyor Derneği’nin amacı aslında kitap okumayı sevdirmekti. Ancak öncelik depremzedelerin acil ihtiyaçları oldu. Gelen bağışlarla çadır ve konteynerlerde yapılan okul ve kütüphanelere şimdi eşyalarla donatılıp çocuklara ve ailelerine teslim edilecek prefabrik evler eklendi. Bu çocuklardan biri olan Meriç, depremden sonra sığındığı ahırdan çıkıp yeni evine yerleşecek. Yapımı tamamlanan diğer ev ise annesini kaybetmiş olan Kerim ve ailesine tam da Anneler Günü’nde teslim edilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER