10 yıldır karın ağrısı yaşayan kadının böbreğinden çıkarıldı: 3 kilo ağırlığında...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 10 yıldır karın ağrısı çeken Sabahat Korkmazer’in (35), sağ böbreğinden 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, “Hem böbreği hem de kitleyi komple çıkardık. Bundan sonraki süreçte hasta tek böbrekli olarak yaşayacak, yakın takibimizde olacak " dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
10 yıldır karın ağrısı yaşayan kadının böbreğinden çıkarıldı: 3 kilo ağırlığında...

Silvan’da yaşayan Sabahat Korkmazer, 10 yıldır ara ara karın bölgesindeki şiddetli ağrıyı, sağlık kuruluşlarından aldığı ilaçlarla geçiştirmeye çalıştı. Ağrıları artan ve giderek karnı büyüyen Korkmazer, Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Muayenenin ardından Korkmazer, ileti tetkik ve tedavi için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Korkmazer’in buradaki kontrolünde, böbreğinde büyük bir kitle tespit edildi. 2 saat süren operasyonla, Korkmazer’in karnından 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğündeki kitle çıkarıldı.

‘TEK BÖBREKLİ OLARAK YAŞAYACAK, YAKIN TAKİBİMİZDE OLACAK’

Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, Korkmazer’in böbreğinin de büyük zarar gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER