10 milyar dolarlık fon girişi

Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Murat Özyeğin, son dönemde yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yönelik artan ilgisinin fon girişlerine de yansıdığını söyledi. “Bu, TCMB rezervlerinden de görünüyor” diyen Özyeğin, bankaların, reel sektörün ve Hazine’nin sağladığı kaynaklarla yılbaşından bu yana Türkiye’ye 10 milyar dolarlık fon girişi olduğunu aktardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
10 milyar dolarlık fon girişi

TÜRKİYE’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesi ve ardından gelen F-16 satışıyla ilgili adımlar sonrası, ‘Türkiye- ABD ilişkilerinde önemli bir eşik aşıldı’ yorumları yapılmıştı. Bu durumun iki ülke arasındaki ticareti artırması ve ABD’li yatırımcılarda Türkiye iştahını yükseltmesi bekleniyordu.

Dün gazetecilerle bir araya gelen Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Murat Özyeğin, son dönemde yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yönelik artan ilgisinin fon girişlerine de yansıdığı bilgisini verdi. “Türkiye’ye bir fon girişi var. Bu, Merkez Bankası rezervlerinden de görünüyor” diyen Özyeğin, “Benim hesabıma göre, sadece bankalar 3 milyar dolarlık sermaye benzeri kredi aldı. Reel sektör de yılbaşından bu yana en az 3 milyar dolar aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Euro cinsinden 2030 vadeli tahvilinde ihraç tutarı 2 milyar Euro olmuştu. Hesaplarımıza göre, 1.5-2 milyar dolarlık daha bir giriş oldu. Yani Türkiye’ye sadece yılbaşından bu yana toplamda 10 milyar dolarlık fon girişi oldu” diye konuştu.

‘İLİŞKİLER ÇOK DAHA YAKIN’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER