Hıncal Uluç'tan Mustafa Cengiz'e çok ağır eleştiri: Kukla olmak için değer mi?

Ünlü yazar ve yorumcu Hıncal Uluç, hem Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i hem de Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'i ağır sözlerle eleştirdi. Kulübün fiili Başkanının Fatih Terim olduğunu iddia eden Uluç, Mustafa Cengiz'in Terim'in "troll ordusundan" korktuğu için her dediğine "peki" dediğini savundu. Hıncal Uluç sözlerinin devamında "Bu takım bu Fatih için oynamaz Başkan.. Oynamaz!. Yazıklar olsun!...Değer mi?. Başkanlık için değer.. Ama kukla olmak için değer mi?." diye yazdı.

Hıncal Uluç'tan Mustafa Cengiz'e çok ağır eleştiri: Kukla olmak için değer mi? - Sayfa 1

Hıncal Uluç Sabah Gazetesi'ndeki yazısında ağır eleştirilerde bulundu... Galatasaray Yardımcı Antrenörü Levent Şahin'in "Çalışılan, emek verilen bir taktik anlayışın sahaya yansıtılamamasından dolayı çok çok üzgünüm. Oyuna, yenilen gollere, rakibe karşı hem bireysel hem takım olarak tepki veremememizden dolayı üzgünüm. Galatasaray bunu hiçbir şekilde hak etmedi." açıklamasını hatırlatan Uluç "Galatasaray gibi bir takım, çalıştığı, emek verdiği taktiği neden sahaya yansıtamaz, Levent? Yenilen gollere, rakibe karşı, hem bireysel, hem de takım olarak neden bir tepki veremez, Levent? Yüreğin varsa onu da söylesene.." diye seslendi. 
 
 

Hıncal Uluç'tan Mustafa Cengiz'e çok ağır eleştiri: Kukla olmak için değer mi? - Sayfa 2

Ünlü yorumcu bu sözlerden hemen sonra  "Çünkü Levent, bu takım Fatih Terim için oynamaz.. Anladın mı?."Oy- na- maz!.."Niye oynasınlar ki? " görüşünü savunarak, Fatih Terim'in  Belhanda ve Feghouli  ısrarına dikkat çekti ve şu ifadelere yer verdi: 

Hıncal Uluç'tan Mustafa Cengiz'e çok ağır eleştiri: Kukla olmak için değer mi? - Sayfa 3

"Euro 2016 hezimetinin ve milli takımın başından kovulmasının sebebi olarak Türkleri gören ve başta takımın kaptanı, lideri, oyun içindeki Teknik Direktör Yardımcısı Selçuk, tüm Türkleri bitiren ve yedeklerine dek "İstiklal Marşı okumayı bilmeyen bir Galatasaray'ı (Hani Ali Sami Yen'in Galatasaray Lisesi'nde, ülkesini işgal eden yabancıların keyif için oluşturdukları takımları yenmek için Galatasaray Lisesi öğrencileriyle kurduğu Galatasaray'ı) en ucuz, en palavrasından bir Yabancılar Lejyonu, para için oynayan ruhsuzlar takımına çeviren, Alaçatı'da sebep olduğu skandal sonrası iyice kafa travması geçiren ve aklında artık "Galatasaray" değil, sadece ve sadece Belhanda ve Feghouli adlı iki sıradan adam olan. (Aralarında artık ne varsa.. En hızlı Terimciler bile, artık alenen Fatih'i yoldan çıkaran şeyin Belhanda inadı olduğunu açık açık yazıyorlar. Bu inadın mutlak gizli bir sebebi olmalı.. Yoksa bunca eleştiriye çıkar söylerdi, Belhanda'nın hangi yanı ile vazgeçilmez olduğunu..) Bunlar gitse kimse aldırmaz. Hatta sevinir..

Bunlar vazgeçilmez değil. Fatih vazgeçemiyor..
Niye acaba?."

Hıncal Uluç'tan Mustafa Cengiz'e çok ağır eleştiri: Kukla olmak için değer mi? - Sayfa 4

Yönetime de sert eleştiriler yönelten Hıcal Uluç "Güya "Ağabey" rolü için orda Abdürrahim Albayrak da, Omar Elabdellaoui'yi çok uzman bir hastanede, gözün her ayrı dalında uzmanların olacağı bir ameliyathane yerine, beleş diye kulüp sponsoru sağlık kurumuna taşıyan birisi..
Gelişmeleri bekleyeceğiz. Bir gözde umut varmış...
Başka yönetici adı bilen, duyan var mı?." diye yazdı.