Herkesin cinsel kişiliği var peki ya sizin hangisi?

Mükemmel bir Seks için beş duyunuzu kullanın! Doyumlu bir cinsellik için öncelikle bireyin kendi bedenini tanıması gerekiyor. Amerikalı psikolog Dr. Britney Blair, herkesin bir cinsel kişiliği olduğunu ve cinsel kişiliğini bilen kişilerin daha aktif olduğunu ve mutlu olduğunu iddia etti.

Herkesin cinsel kişiliği var peki ya sizin hangisi? - Sayfa 1

Görünüşe göre her insanın yatakta bir kişiliği var. İnsanların yatakta 12 farklı cinsel kimliği olduğunu savunan Blair, cinsel kimlikler hakkında detaylı bilgiler verdi. İşte cinsel kişiliğinizi bulmanızı ve cinsel hayatınızı renklendirmenizi sağlayacak bilgiler.

121
Herkesin cinsel kişiliği var peki ya sizin hangisi? - Sayfa 2

Muhtemelen psikologların insanları farklı kişilik türlerine göre ayırdığını biliyorsunuz. Peki her insanın cinsel bir kişiliği olduğunu da biliyor muydunuz? ABD'deki Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden klinik psikolog Dr. Britney Blair, hepimizin cinsel hayatında 12 farklı karakterden birine sahip olduğumuzu belirtiyor. 

221
Herkesin cinsel kişiliği var peki ya sizin hangisi? - Sayfa 3

 Dr. Blair'in bu tezi, on yıldan fazla süren klinik araştırmalara dayanıyor. Cinsel kimliğinizi öğrenmek, yatak odasındaki tercihlerinizi ve sorunlarınızı anlamanıza ve cinsel yaşamınızı şekillendirmenize katkı sağlayacağı düşünülüyor.

321
Herkesin cinsel kişiliği var peki ya sizin hangisi? - Sayfa 4

Dr. Blair, 'Tıpkı genel kişiliğiniz gibi, cinsel kişiliğiniz de, doğuştan gelen özelliklerle, sahip olduğunuz deneyimle, kültürel ve dini etkilerle birleşerek oluşan bir karışımdır' diyor.

 

421